Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny bochen serowo-ziołowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1118
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1118
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11443
Składniki
Tosty namocz w zimnej wodzie i odciśnij. Czosnek obierz, posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Zioła opłucz, osusz. Listki natki i igiełki rozmarynu poodrywaj od gałązek, drobno posiekaj.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj odciśnięty chleb, posiekany czosnek i 5 dag startego żółtego sera. Wbij jajko, dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, starannie wyrób rękoma. Uformuj z niej podłużny bochenek i ułóż w nasmarowanej masłem formie do pieczenia.
Pozostały ser wymieszaj z posiekanymi ziołami. Mieszanką równomiernie posyp wierzch pieczeni. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 75 min.
W posolonej wodzie ugotuj osobno fasolkę i bób, odcedź i natychmiast przelej zimną wodą. Bób obierz z łupinek. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij cebulę. Dołóż boczek, wysmaż. Dodaj fasolkę i bób, wymieszaj. Przypraw pieprzem, podgrzej. Jarzynką obłóż upieczony pasztet.Źródło: Tina