Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny keks z jajkami oraz kukurydzą i marchewką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5902
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 138
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 303
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5902
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 138
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 303
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Odłóż 2 jajka, resztę ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i odłóż do wystudzenia. Marchewki odcedź, osącz. Kukurydzę przełóż na sitko, poczekaj, aż ocieknie z zalewy.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz 2 surowe jajka. Dosyp tartą bułkę. Dołóż musztardę, kukurydzę i kosteczki marchewki. Masę przypraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Dobrze wyrób.
Foremkę posmaruj olejem. Na spodzie rozsmaruj 1/2 mięsnej masy. Na tym ułóż jajka (w dwóch rzędach). Przykryj resztą masy oraz plasterkami boczku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 60 minut. Udekoruj np. rozmarynem.Źródło: Tina