Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Migdałowe sznycle z sosem grzybowym"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14352
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 108
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14352
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 43
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 47
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 143
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 208
Składniki
Grzyby namocz. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Białka roztrzep z solą i pieprzem. Mięso umyj, podziel na 4 porcje, panieruj w mące pszennej, białkach i migdałach.
Mięso usmaż na oleju, przełóż do piekarnika. Piecz 15 min w 160 st. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź kilkoma łyżkami wody z moczenia grzybów. Grzyby pokrój, ugotuj w mleku, zagęść mąką, dopraw. Mięso podawaj z makaronem i sosem.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 400 kcal, cena 4,80 złŹródło: Świat kobiety