Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako, że pięknie dziś tak słońce świeciło pięknie za oknem .... Hiszpańskie mini tortille z kapustą i ziemniakami w akompaniamencie sałatki ze szpinaku, szczypiorku i sosu majonezowego jalapeno ️ - ten smak pobudza zmysły by nie prysły ( Tortilla - Składniki: 3-4 ziemniaki, 2 - 3 jajka, to co mamy pod ręką ( kawałek białej kapusty, 1 cebula),, oliwa, mąka, sól, pieprz, słodka papryka. Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Zapiec do zrumienienia w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Na oliwie poddusić poszatkowaną kapustę z posiekaną cebulą, doprawić. Dorzucić upieczone ziemniaki. Wymieszać wszystkie składniki razem na patelni, wbić jajka rozbełtane z natką pietruszki (część zostawić do posypania), przyprawione solą i pieprzem. Przykryć przykrywką i smażyć około 5-7 minut na wolnym ogniu) Inspiracją kwietną dania jest Heliantus Jade (słonecznik jadeitowy) ️
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 112
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 41
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w większą kostkę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Zapiec do zrumienienia w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Na oliwie poddusić poszatkowaną kapustę z posiekaną cebulą, doprawić. Dorzucić upieczone ziemniaki. Wymieszać wszystkie składniki razem na patelni, wbić jajka rozbełtane z natką pietruszki (część zostawić do posypania), przyprawione solą i pieprzem. Przykryć przykrywką i smażyć około 5-7 minut na wolnym ogniu)