Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Minibabeczki z makrelą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Posiekaj 15 dag masła z mąką, szczyptą soli i 4 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce, rozwałkuj. Ciastem wylep foremki na babeczki. Piecz 20 min w 180 st.
Z makreli usuń ości, zmiksuj lub utrzyj z re sztą masła na pastę, dopraw solą i pieprzem. Przełóż do rękawa cukierniczego. Napełnij zimne korpusy babeczek. Dekoruj oliwkami, cytryną i koperkiem.
20 porcji, czas ok. 40 min; porcja – 140 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety