Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minifrittaty z brokułami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 336
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4079
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 336
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4079
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st. C. Podziel brokuł na bardzo małe różyczki, wrzuć je do garnka z gotującą się osoloną wodą i blanszuj przez 3 minuty. Odcedź i przelej zimną wodą.
Roztrzep jajka widelcem. Dodaj do nich sól i pieprz. Wysmaruj silikonowe foremki na muffinki masłem.
Na dnie każdej połóż różyczkę brokułu, oprósz odrobiną startego żółtego sera, zalej masą jajeczną. Pamiętaj, by nie wypełnić foremek do końca, bo frittaty lekko urosną. Na wierzch dodaj jeszcze odrobinę sera.
Zapiekaj frittaty 15 minut, sprawdzając, by zbyt mocno się nie zarumieniły. Udekoruj listkami pietruszki.
<strong>Czas przygotowania: ok. 30 minut, dla 4-6 osób</strong>Źródło: Olivia