Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minikanapki z pastą serową"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 965
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 172
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 965
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 172
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 612
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Paprykę umyj, przekrój na połówki, usuń gniazdo nasienne. Paprykowy miąższ pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę lub posiekaj. Otrzyj gałązki tymianku (1 odłóż).
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Wrzuć posiekaną paprykę (łyżkę odłóż do dekoracji) z czosnkiem, smaż 1-2 min. Dodaj tymianek. Wymieszaj, odstaw do przestudzenia.
Oliwki osącz z zalewy, 2-3 sztuki odłóż do dekoracji, resztę drobno posiekaj. Opłucz i osusz łyżkę dowolnych kiełków. Posiekane oliwki, kiełki oraz przesmażoną paprykę utrzyj z ricottą. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Foremkami do ciastek lub ostrym nożem wytnij z pumpernikla małe krążki. Na każdy nałóż porcję przygotowanej pasty serowej. Minikanapeczki ułóż na dużym talerzu lub tacy. Ozdabiaj odłożoną żółtą papryką, plasterkami oliwek oraz tymiankiem.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety