Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miniplacuszki z pomidorami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1748
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie. Zaczyn połącz z mąką i solą. Dolej łyżkę oliwy, zagnieć ciasto. Odstaw je na 40 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z resztą oliwy i 1 łyżeczką bazylii. Pomidory pokrój w kostkę.
2Z ciasta uformuj 4 placuszki. Posmaruj je przyprawioną oliwą. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Rozłóż pomidory. Posyp parmezanem i bazylią. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Udekoruj, np. rukolą i koperkiem.
porcje 20 min + 40 min ok. 20 minŹródło: Naj