Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Minitarty z ciasta francuskiego z grzybami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Rozmroź ciasto. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Z ciasta wykrój osiem kół o śr. 12 cm. Posmaruj je jajkiem. Z czterech wytnij pierścienie grubości 2 cm. Ułóż je na pełnych kółkach i dociśnij. Piecz 12 minut.
Podsmaż na oleju cebulki. Zwiększ ogień i dodaj mięso, smaż 5 minut, aż zbrązowieje. Przypraw do smaku. Zdejmij z patelni.
Oczyść i pokrój grzyby. Smaż je na maśle 10 minut, mieszając tylko od czasu do czasu. Pod koniec dodaj tymianek, mięso i śmietanę.
Nałóż farsz do foremek z francuskiego ciasta. Posyp resztą tymianku.Źródło: Olivia