Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minitarty z rabarbarem"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 102
Składniki
Łodygi rabarbaru umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki cukru oraz masło. Zagotuj. Do 150 ml mleka dodaj proszek budyniowy i wymieszaj, by nie było grudek. Gdy mleko w garnku zacznie wrzeć, dodaj rozpuszczony proszek budyniowy i gotuj, ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje. Przestudź.
Pozostałe mleko (1 łyżka) wymieszaj z żółtkiem. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat wyłóż budyń i paski rabarbaru. Boki ciastek posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp pozostałym cukrem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 200°C. Wystudź. Tuż przed podaniem wierzch każdej minitarty posyp posiekanymi pistacjami.
50 minut. Porcja: 220 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie