Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i automatyczne danie , rozpływające się w ustach.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Składniki
Mintaja (u mnie mrozony) rozmrozić, umyć, położyć na papierowym ręczniku , można delikatne wytrzeć. Rybę przyprawić solą i pieprzem Obtoczyć delikatnie w mące Rozgrzać 2-4 łyżki oliwy z oliwek i smażyć, obracając, przez 4 minuty, Warzywa ugotować przez 5 minut. Wylać wodę (80%),w której się gotowała, resztę zostawić w garnku z warzywami. Podsmażoną rybkę przełożyć do garnka z warzywami, następnie dodać pomidorki z puszki z sosem oraz oregano.Mozna jeszcze dodać 1-2łyżki oliwy z oliwek. Wszystko delikatnie przemieszać łýżką, wstawić na mały ogień i dusić 30-40 minut, bez przykrycia. To danie świetnie smakuje również na zimno.