Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mintaj w piwnej kołderce"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Rybę myjemy, osuszamy, jeśli trzeba kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny.
Białko oddzielamy od żółtka, ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Żółtko miksujemy z piwem, 150 g mąki i odrobiną soli na gładkie, gęste ciasto. Dodajemy pianę, delikatnie mieszamy.
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Najpierw obtaczamy w pozostałej mące, następnie w piwnym cieście.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz do średniej temperatury, nie wyższej niż 180oC. Smażymy w nim rybę z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ryżem, frytkami lub z ziemniakami, z surówkami, sosem tatarskim, keczupem, chrzanem, ogórkami małosolnymi itp.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 3,90 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 185 kcal Białko 31 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 26 g.Źródło: Rewia