Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mintaj w sezamowej panierce"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9327
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9327
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 504
Składniki
Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół, posypujemy solą i białym pieprzem. W zależności od upodobań można je doprawić ziołami: tymiankiem, majerankiem lub natrzeć ząbkiem czosnku.
Ryby panierujemy w kolejności: mąka, jajko, a na końcu sezam i smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu po 5-6 minut z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami z wody, warzywami gotowanymi na parze, cytryną itp.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 306 kcal Białko 10,4 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia