Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 128
Składniki
Sos: robimy jak beszamel, masło należy rozpuścić w garnku, dodać mąkę i wymieszać, zalać mlekiem. Mieszając na małym ogniu poczekać aż sos zgęstnieje. Następnie dodać startą skórkę z cytryny i sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, o raz posiekany koperek.
Kostki filetów z mintaja układamy w żaroodpornym naczyniu i zalewamy sosem. W temp 180 stopni, piec przez około 40 minut. W tym czasie można ugotować sobie, ryż, ziemniaki lub kaszę. Ja użyłam kaszę jęczmienną i bardzo fajnie pasowało do sosu i ryby.