Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w szpinaku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 156
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 156
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ryby rozmroź, oprósz solą. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę. Dodaj szpinak, duś, aż woda odparuje.
Zdejmij z ognia, dodaj pokrojony ser feta i posiekany czosnek, wymieszaj, przypraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Kilka łyżek szpinaku ułóż w żaroodpornej formie. Ułóż ryby, przykryj resztą szpinaku. Piecz 25-30 min w temp. 220°C.
Pięć minut przed końcem ułóż plasterki żółtego sera, dopiecz.
Czas przygotowania: 50 min ilość porcji: 8 cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie