Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa pierś z kaczki"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Skórkę na piersiach kaczki natnij w kratkę. Miód, wino, sos sojowy i szczyptę pieprzu dokładnie wymieszaj w misce. Włóż mięso, obtocz w marynacie, włóż na noc do lodówki.
Olej rozgrzej na patelni, ułóż mięso skórą do dołu, podlej marynatą, podsmaż. Odwróć na drugą stronę, smaż, aż wino odparuje.
Kaczkę ułóż w brytfannie, podlej tłuszczem ze smażenia. Oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 15 min w 190°C (bez przykrycia). Wyjmij, odstaw na 10 min.
<strong>Przepis przysłała Anna Szymkowska z Jeleniej Góry</strong>
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 4,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie