Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodowe gruszki z rokpolem"
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
Gruszki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz. Jeśli mają twardą skórkę, obierz je. Owoce pokrój na ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć gruszki. Smaż na dużym ogniu do zrumienienia. Zdejmij owoce.
Na ten sam tłuszcz wrzuć orzechy włoskie. Przesmaż je krótko. Dodaj miód i smaż razem, mieszając 2-3 minuty. Ser rokpol (lub inny z niebieską pleśnią) rozdrobnij.
Sałaty opłucz, osusz, ułóż na półmisku. Oprósz delikatnie solą.
Na sałacie porozkładaj ciepłe gruszki. Miejsca po gniazdach nasiennych napełnij serem z pleśnią.
Na koniec całość posyp orzechami i polej maślano-miodowym sosem.
czas ok. 20 min; porcja – 180 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety