Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miód i imbir są dobrymi dodatkami do mięsa. Polecam.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Pałki dokładnie umyć i osuszyć. Z miodu, oliwy, papryki, sosu sojowego, imbiru, soli i pieprzu zrobić marynatę. Włożyć do niej mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec pod przykryciem ok 1 godz. Po zdjęciu folii, do powstałego z pieczenia sosu dodać 1/3 szklanki wody. Piec jeszcze ok 15 min, polewając mięso powstałym sosem. Mięso gotowe. Smacznego.