Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miodowy filet w sosie tymiankowo-oliwkowym"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1067
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 122
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1067
Składniki
Filet z indyka opłucz, dokładnie osusz. Posyp solą i pieprzem, delikatnie wetrzyj w mięso. Odłóż łyżeczkę oliwy, resztę połącz z miodem.
Przypraw sosem sojowym, domieszaj listki z 1 gałązki tymianku. Taką bejcą posmaruj mięso i wstaw na 2 godz. do lodówki. Potem przełóż filet do brytfanki posmarowanej masłem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 45 minut.
Cebulkę obierz, posiekaj, zeszklij na pozostałej oliwie. Odłóż 2 oliwki, resztę pokrój, dodaj do cebuli. Zalej bulionem. Gotuj 5 minut. Przypraw solą oraz pieprzem. Sos zmiksuj. Tymianek opłucz, oderwij listki, posiekaj je, wrzuć do sosu. Dodaj musztardę.
Pieczeń polej sosem. Udekoruj odłożonymi oliwkami pokrojonymi w plasterki, rukolą oraz pomidorem pokrojonym w kosteczkę.Źródło: Tina