Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podana ryba jest bardzo smaczna. Do tego dania wykorzystałam słoik sałatki szwedzkiej.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 293
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Rybę rozmrozić. Umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 4-5 cm. W miseczce wymieszać mąkę z wodą i jajkiem, solą. Kawałki ryby przełożyć do miski i delikatnie poobracać, żeby ryba pokryła się ciastem. Smażyć rybę na rozgrzanym oleju rzepakowym. Każdy kawałek odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do garnka i zrumienić na oleju rzepakowym. Dodać pokrojone w grubą kostkę ogórki kiszone. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu i mieszać. Dodać sałatkę szwedzką wraz z zalewą oraz wodę. Gotować kilka minut. Dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, sól do smaku. Przestudzić. W płaskim naczyniu układać warstwy zalewy i ryby. Zacząć od warstwy warzyw i kolejno ryba, warzywa i tak do wyczerpana składników. Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. Smaki dobrze się połączą. Smacznego.