Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mizeria z estragonem do słoików"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Ogórki wyszoruj i poszatkuj. Przełóż do dużego naczynia. Ziarenka pieprzu roztłucz. Dodaj do ogórków. Estragon opłucz, osusz, bardzo drobno posiekaj i dodaj do ogórków.
Posól, wsyp cukier, wlej olej i ocet. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na noc. Przełóż do słoików wraz z powstałą zalewą. Pasteryzuj 20 minut w 60 st. C.Źródło: Tele Tydzień