Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Esencjonalny bigos z młodej kapusty
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
W pierwszym kroku szatkujemy młodą kapustę i zaczynamy ją gotować. Następnie kroimy marchewkę, paprykę, cebulę, do smaku dwa pokrojone ząbki czosnku - dodajemy do wywaru. Drobno siekamy kilka liści maggi, szczypior, kawałek pora. Dodajemy kilka łyżek koncentratu lub przecieru pomidorowego, pokrojone pieczarki i kiełbasę. Doprawiamy sosem sojowym, solą, przyprawą do kapusty (mnie akurat smakuje Prymat), dorzucamy do smaku 2-3 pomidorki koktajlowe. Ja jeszcze jak w wielu moich zupach dolałem odrobinę soku z kiszonego ogórka żeby było bardziej wyraziste. Ogólnie wychodzi witaminowa bomba. Ilość wody w zależności od tego czy chcemy mieć bardziej pożywną zupkę z kapustą, czy też coś na kształt tradycyjnego bigosu. Polecam, smacznego :) // Ps. Doprawianie sosami sojowymi nie jest wskazane dla osób z chorobami tarczycy. ///