Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyż proste sprawdzone przepisy nie są najlepsze ?
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2217
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 122
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2217
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 122
Składniki
Kapustę poszatkowałem niezbyt drobno, ugniotłem w garnku. Dodałem pociętą w kostkę usmażoną na złoto cebulę, ziele, listki, sól, pieprz, zalałem niewielką ilości wody. Kapustę przykryłem, gotowałem na małym ogniu przez około 15-20 minut. Powinna być bardzo miękka. Wtedy na patelni rozpuściłem masło, dosypałem mąkę i podsmażyłem zasmażę. Gdy się zrumieniła dodałem ją do kapusty, tak, aby zgęstniała. Wody przed dodaniem zasmażki powinno być tyle, aby nieznacznie przykrywała kapustę. Kapustę podgrzewałem z zasmażką przez kilka sekund, tak, aby zabulgotała, wtedy dodałem pocięty koperek. Kapustę podałem z młodymi ziemniakami i omletem z kozim białym serem. Młode ziemniaki umyłem, oskrobałem, zagotowałem w osolonej wodzie. Przygotowałem do nich zeszkloną na maśle drobno pokrojoną cebulę ze śmietaną.