Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młodą kapustę robię na różne sposoby, smakuje mi w każdej wersji:). Przygotowana z boczkiem jest samodzielnym daniem, można podać ją z pieczywem lub ziemniakami.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1457
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 289
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1457
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 289
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Składniki
Boczek kroimy na nieduże kawałki. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
Boczek podsmażamy w garnku z grubym dnem aż tłuszcz się wytopi a boczek zarumieni. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, podsmażamy chwilę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Pod koniec dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.