Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na młodą podsmażaną, młodą kapustę z koperkiem i ze śmietaną. Idealny dodatek do mięs lub też do samych młodych ziemniaków. Doskonale smakuje następnego dnia po odsmażeniu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Cebulę drobno pokroić, posolić i wygnieść, tak aby puściła sok (dzięki temu będzie mniej ostra) Boczek pokroić w drobną kostkę lub w cienkie paseczki W głębokim garnku rozgrzać masło i dodać boczek. Kiedy się podsmaży dodać cebulę. Posiekać kapustę na drobne paseczki i dodawać stopniowo do garnka, tak aby każda porcja trochę się obsmażyła. Dusić wszystko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy kapusta będzie już prawie miękka dodać posiekany koper. Na koniec dodać pół szklanki śmietany, rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Poczekać aż wszystko się zagotuje.