Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do młodych ziemniaczków :)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20686
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5198
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 60
Składniki
Jarzyny obrać, marchewkę i pietruszkę , pokroić w grubsze talarki, a seler w podobnej wielkości kawałki. Podlać rosołem i zagotować.
W międzyczasie pokroić kapustę. Główkę przekroić na ćwiartki, ćwiartki naciąć i kroić na dość grube piórka.
Dodać kapustę do jarzyn, wymieszać i dusić.
W międzyczasie posiekać pęczek koperku, dodać do całości, wymieszać i dusić ok. 15-20 minut, aż jarzyny zmiękną. Do kubka wlać ok. 150 ml zimnej wody, dodać mąkę i śmietanę, dokładnie rozmieszać widelcem i wlać do gotującej się kapusty. Zagotować i podawać na ciepło jako dodatek do ziemniaków i mięsa lub jajka sadzonego.