Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znasz kogoś kto nie lubi młodych ziemniaczków ? Bo ja nie.. To wersja na pieczone. Też pyszna. Można dodać do dania głównego. Można podać z maślanką, kefirem. Inwencja kucharza.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 98
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
Młode ziemniaki ugotowałem Jeszcze gorące przełożyłem na blachę do pieczenia, polałem olejem, dodałem sól, pokrojone ząbki czosnku. Wymieszałem tak, aby obtoczyć dokładnie ziemniaki. Rozłożyłem je w jednej warstwie i wstawiłem pod grill rozgrzanego piekarnika. Piekłem przez 20 minut w 200-220 stopniach, przełożyłem szczypcami na druga stronę i piekłem ponownie do czasu, aż zrobiły się złote.