Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować młode ziemniaki pieczone z mięsem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Mięso umyć, osuszyć pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do miski. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny 1 łyżeczką soli, ok ½ pieprzu. Marynatą skropić mięso, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na ok 5 godzin. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ziemniaki obrać i odgotować w osolonej wodzie ok 10 minut. Ugotowane ziemniaki przełożyć do brytfanny, miedzy ziemniaki poukładać kawałki mięsa. Posypać ziołami, solą odrobina pieprzy i cebulą pokrojoną w krążki.
Piec ok 35-40 minut. Przed podaniem młode ziemniaki pieczone z mięsem posypać zieloną pietruszką.