Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mocno pomidorowa ze szczyptą chili"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
Fasolę mocz przez noc. Wlej do rondla wraz z wodą z moczenia, dolej tyle wody, by była kilka cm nad fasolą (możesz też użyć bulionu lub rosołu). Ugotuj.
Boczek, kiełbasę i cebule pok- rój w kostkę, podsmaż na smalcu.
Dodaj do fasoli, wsyp przyprawy, wymieszaj (jeśli płyn odparuje, dolej kilka łyżek wody).
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dwie łyżki masła stop na patelni, podsmaż pomidory. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Pomidory dodaj do fasoli.
Resztę masła stop, wsyp tyle mąki i dodaj kilka łyżek sosu, by powstała gęsta zasmażka.
Dodaj do fasolki, dobrze wymieszaj, zagotuj. Przypraw.
Zanim usmażysz pomidory, na oleju zeszklij ząbek czosn ku z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Posyp oregano i chili, włóż pomidory.
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 10
Cena za porcję: 2,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie