Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zabiorę was do Meksyku, gdzie tamtejsza kuchnia jest wyjątkowo pyszna. Mole de guajolote to Indyk w sosie czekoladowym..
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Indyka wraz z włoszczyzną dokładnie myjemy, następnie wrzucamy do garna i na wolnym ogniu gotujemy do momentu aż nasz indyk będzie miękki. Gdy mięso mamy już ugotowane, odsączmy z wody i wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy po obu stronach do momentu zarumienienia się mięsa.Wywar odstawiamy w bezpieczne miejsce gdyż będziemy go jeszcze używać. Migdały i sezam zrumieniamy na suchej patelni trwa dosłownie chwilkę trzeba pilnować aby sie nie spaliły. Pomidorki myjemy, gotujemy i obieramy ze skóry kroimy kosteczkę, czosnek siekamy, paprykę kroimy i oddzielamy nasiona. Pokroione pomidory, paprykę, czosnek, sezam i migdały blenderujemy i mieszamy z solą i pieprzem, kakaem i utartym masłem. Przyrządzoną pastę smażymy na oliwie. Mięso przekładamy do garnka zalewamy szklanką wywaru, dodajemy pastę i dusimy przez 30minut. W Meksyku tą wołowinke podaje sie zwykle z ryżem. Życzę smacznego....