Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mozaika mięsna"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
ok. 100 minut
Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju. Przełożyć do mięsa mielonego. Wbić jajka, dodać bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę, koncentrat pomidorowy oraz osączony groszek i kukurydzę.
Wyrobić gładką masę, przyprawić. Przełożyć do formy wysypanej sezamem. Piec około 80 minut w 180°C. Podawać na sałacie z piklami i ćwikłą.
Potrawę można dodatkowo udekorować np. żurawiną, zieleniną lub koreczkami z nadziewanych papryczek i oliwek.Źródło: Twoje Imperium