Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 201
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Wołowinę, wieprzowinę i kurczaka pokrój w drobną kostkę. Osobno przesmaż na oleju i ostudź. Przełóż do mięsa mielonego.
Wbij jajka, dodaj bułkę tartą, roztarty czosnek, musztardę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i wsyp odsączony groszek i kukurydzę.
Wyrób gładką masę. Przypraw wegetą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Masą napełnij natłuszczoną podłużną formę wysypaną sezamem.
Piecz przez 80 minut w temperaturze 180° C. Ostudź. Mozaikę podawaj na sałacie z piklami i ćwikłą.Źródło: Na żywo