Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie w przygotowaniu ziemniaczane muffinki
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 452
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 139
Składniki
1. Ziemniaki obrane ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i ugnieść na głatko,wszystko odstawić do wystygnięcia
2. Miękkie masło, starty na drobnej tarce ser żółty, żółtka i śmietanę zmiksować na wolniejszych obrotach( dobrze wymieszać) . Dodać do chłodnej masy ziemniaczanej, Wszystko dodać do chłodnych ubitych ziemniaków i wymieszac
3, Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy- wymieszać dłonią. Doprawić całość solą, pieprzem i ziołami
4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na pierwszą półkę od dołu piekarnika i piec Ja podpiekam troche od dołu aby były chrupiące Wyciągam jak się zrumienią