Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z szynką i serem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Cebulę oraz czosnek posiekaj. Pokrój drobno zieleninę oraz szynkę.
Mąkę wsyp do miski. Dodaj zieleninę, szynkę, cebulę, czosnek, sodę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz pieprzu.
W drugiej misce roztrzep jajka. Dodaj olej, starty ser, mleko. Wlej do miski z mąką, wymieszaj.
Foremki do muffinek napełnij ciastem do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 min w temp. 180°C. Podaj na gorąco lub na zimno.
<strong>Przepis przysłała Karolina Piątek-Suchan z Rokitnicy</strong>Źródło: Bella Relaks