Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z wędzonego łososia"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i pokrój w cienkie plasterki. Połącz sok z cytryny i koperek, polej jeszcze ciepłe ziemniaki, wymieszaj.
Wyłóż formę (ok. 10 x 20 cm) plastikową folią, pozostawiając po bokach ok. 10 cm do zawinięcia. Wyłóż dno i boki plastrami łososia (zużyj ok. 1/3 ryby). Plastry powinny wystawać po bokach (jak folia). Podduś krótko na maśle szpinak.
Wymieszaj twarożek, śmietanę i drobno startą skórkę cytryny. Ułóż najpierw cienką warstwę ziemniaków. Przykryj je połową masy serowej. Ułóż kolejno: łososia, szpinak i łososia. Przykryj resztą twarożku. Zakończ warstwą ziemniaków. Przykryj łososiem i zawiń folią. Wstaw do lodówki na noc.
Wymieszaj sosu. Wyjmij mus z lodówki, odwiń folię, przełóż danie na półmisek. Udekoruj koperkową posypką. Podawaj z chrupiącą bułką.
Dla 8 osób
2,50 zł porcja
Czas 60 min
300 kcalŹródło: Olivia