Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Musaka z wołowiną"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 852
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Bakłażany oczyść, pokrój w plastry i usmaż. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż mięso. Dodaj czosnek, cebulę, pomidory, koncentrat i oregano.
Dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Podduś. Jajka wymieszaj z mąką i mlekiem, podgrzej mieszając. Przypraw sos.
W żaroodpornym naczyniu ułóż bakłażany, posyp połową parmezanu. Przykryj farszem, polej sosem, posyp resztą sera. Piecz 30 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo