Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Musaka z ziemniakami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach na półtwardo. Ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, pociąć na plasterki i odparować na suchej patelni, posypać pieprzem.
Bakłażany pokroić w plastry. Cebulę posiekać, zeszklić na łyżce oleju. Wrzucić mięso, przesmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pomidory i bulion, zagotować, zagęścić mąką, doprawić.
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu układać warstwami bakłażany, mięso, ziemniaki i pieczarki. Posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 45 minut.
Zimą do musaki przygotuj gęsty sos jogurtowo- czosnkowy, a latem zaserwuj ją z sałatą, ogórkami i pomidorami.Źródło: Twoje Imperium