Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszle z wędzonym kurczakiem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Z kurczaka zdejmujemy skórkę, mięso oddzielamy od kości. Seler czyścimy. Z umytego jabłka wykrawamy gniazdo nasienne. Mięso kurczaka, seler i jabłko kroimy w równą kostkę i wsypujemy do misy. Dodajemy musztardę i majonez. Wszystko to lekko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do schłodzenia do lodówki.
Makaronowe muszle gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Muszle faszerujemy schłodzoną sałatką i układamy na półmiskach lub dużych płaskich talerzach. Podajemy z ćwiartkami pomidorków.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 586 kcal Białko 19 g, Tłuszcz 36 g, Węglowodany 8 g.Źródło: Rewia