Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-07-2013
Zapiekany makaron z mięsem mielonym, w sosie śmietanowym ze szpinakiem
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 106
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 40
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 64
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 947
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 106
Składniki
Makaron wrzucamy do wrzącej się wody i gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy mięso, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Smażymy aż mięso zmieni kolor z różowego/czerwonego, na brązowy. Śmietanę wlewamy go rondla, dodajemy wegetę i szpinak, podgrzewamy. Sos powinien się zredukować i być bardziej kremowym. Muszle nadziewamy mięsem mielonym i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec całość polewamy sosem. Pieczemy 8-10 minut w temperaturze 180stopni. Pod koniec pieczenia można dodać odrobinę sera żółtego na wierzch.