Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana kaczka"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 286
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 286
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Kaczkę natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, włóż kilka listków laurowych. Zmiel podroby z namoczoną, odciśniętą bułką, dodaj mięso, natkę, jajko, przypraw farsz. Nadziej kaczkę farszem, zaszyj tuszkę. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 200°C. Polewaj mięso sosem powstałym z pieczenia.
Porcje: 6. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 480.
Przepis nadesłała Janina Put z Oławy</strong>Źródło: Takie jest życie