Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana łopatka z kulkami serowymi"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Oczyść łopatkę i długim ostrym nożem natnij na środku trzy mniejsze otwory. Napełnij je śliwkami.
Mięso posól, dopraw pieprzem i owiń plastrem bekonu. Całość przewiąż sznurkiem i przez 4 minuty smaż na oleju ze wszystkich stron.
Obierz cebulę i czosnek. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w talarki. Dodaj do mięsa razem z liściem laurowym i opłukanym tymiankiem.
Smaż przez chwilę, a następnie zalej winem. Przykryj mięso pokrywką i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temp. 170 °C przez 90 minut.
Podawaj z kulkami (patrz poniżej).Źródło: Na żywo