Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane i chrupiące kotlety z gotowanych ziemniaków to świetny pomysł na obiad lub kolację. Nadzienie to gotowana szynka lub kiełbasa z cebulką.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierć plasterki, pieczarki i cebulę w kostkę, wszystko podsmażyć, doprawić a potem osączyć z tłuszczu. Przestudzić. Jeśli użyjemy szynki to pokrojoną w kosteczkę dodajemy pod koniec smażenia. Ugotowane ziemniaki należy przepuścić przez praskę. Później dodajemy mąkę jajko, posiekaną natkę i przyprawy. Czosnek rozetrzeć z solą i dopiero dodać. Porcje masy ziemniaczanej rozpłaszczyć na dłoni, dodać porcję farszu i szczelnie zawinąć uformować spłaszczone kotlety.
Kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy okraszone resztą nadzienia.