Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe w wykonaniu danie główne.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 193
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 628
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 193
Składniki
Myjemy cukinie, kroimy wzdłuż na pół i wyciągamy miąższ. Pozostałe części cukinii kładziemy na blaszce wyłożonej papierem.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso mielone.
Dodajemy miąższ z cukinii, kukurydzę, czosnek przepuszczony przez praskę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dusimy na małym ogniu pod przykryciem często mieszając.
W międzyczasie przyprawiamy farsz do smaku pieprzem, vegetą, solą, przyprawą do mięsa mielonego i mieloną papryką.
Gotowym farszem nadziewamy wcześniej przygotowaną cukinię.
Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy nadziewane cukinie.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni tak aby ser się zarumienił i zmiękła skórka cukinii.