Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Nadziewane mięsne zrazy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Umyj i osusz wołowinę. Pokrój mięso w plastry, rozbij tłuczkiem z każdej strony, dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj farsz z warzyw i jajek, a następnie zawiń je z farszem, by powstały zrazy (przepis poniżej).
Rozgrzej resztę oleju (który został ze smażenia warzyw) i obsmaż zrazy z każdej strony. Przełóż je do brytfanny, podlej połową wywaru i piecz w temperaturze 180° C przez około 40 minut.
W sosie powstałym podczas smażenia mięsa podsmaż mąkę. Zalej resztą wywaru i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut.
Następnie odcedź sos, zalej nim mięso, całość duś przez 10 minut. Podawaj zrazy z ryżem.
Trzy kroki do pysznego farszu
Cebulę obierz, paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Cebulę pokrój w krążki, a potem jeszcze przekrój. Paprykę pokrój w słupki, następnie w drobną kostkę. Opłucz natkę pietruszki, oderwij łodyżki i drobno ją posiekaj.
Podgrzej odrobinę oleju na patelni, podsmaż na nim cebulę i paprykę. Dodaj zielony groszek (jeśli z mrożonki, wcześniej go rozmroź). Wbij jajka i dodaj siekaną pietruszkę. Posól i mieszaj, dopóki jajka się nie zetną. Odstaw masę do wystygnięcia.
Na każdy kawałek rozbitego mięsa połóż po dwa plasterki boczku, a na to masę przygotowaną z warzyw i jajek. Ostrożnie zroluj plastry mięsa z dodatkami. Aby zrazy się nie rozpadły, każdy, w dwóch miejscach, zepnij dwiema wykałaczkami.Źródło: Na żywo