Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pałeczki z kurczaka, faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 746
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 746
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Z pałek usunąć kości.
Mięso mielone doprawić do smaku przyprawami.
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dołączyć do mięsa.
Pieczarki zasmażyć na patelni z odrobiną wegety i również dodać do mięsa. Następnie dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki.
Tak przygotowanym "farszem" nadziać "puste" już w środku pałeczki.
Pałki posypać przyprawą do kurczaka po staropolsku, lub złocistą (kto co preferuje).
Pałki ułożyć na blasze, i piec w piekarniku 180 "C
Tak przygotowane pałeczki ja podaję z ziemniaczkami i surówką z pora i marchwi.
Życzę smacznego;-)