Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane pieczarki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 33
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 70
Składniki
Pieczarki oczyść i odetnij nóżki. Kapelusze ułóż wewnętrzną stroną do góry i skrop sokiem z cytryny.
Przygotuj farsz: dokładnie wymieszaj drobno posiekaną cebulę i starte na tarce nóżki pieczarek. Dodaj twarożek, tymianek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dopraw solą i pieprzem. Na dno kapeluszy pieczarek włóż po kawałku masła. Każdą pieczarkę napełnij taką ilością przygotowanego farszu, aby uzyskały efektowny kulisty kształt.
Napełnione farszem kapelusze ułóż na aluminiowej tacce do grillowania. Piecz około 20 minut.Źródło: Na żywo