Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane zrazy z farszem chrzanowym"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 303
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1078
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1522
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 161
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 303
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1078
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 26
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1522
Składniki
Bułkę namocz i odciśnij. Natkę pietruszki posiekaj, a suszone śliwki pokrój na kawałki. Chrzan wymieszaj z bułką, natką pietruszki i śliwkami. Do masy dodaj dwa żółtka. Jeśli będzie zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą.
Przygotowany farsz ułóż na plastrach mięsa, dokładnie zawiń i każdy ze zrazów zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku. Wlej 3 szklanki wrzącej wody, dodaj liść laurowy, pieprz oraz bulionetkę.
Zmniejsz ogień, garnek przykryj i duś zrazy do momentu, aż będą miękkie (ok. 45 min). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Gotowe zrazy podawaj z kaszą ugotowaną na sypko.Źródło: Na żywo