Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany mostek"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2263
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2263
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Składniki
Mostek dokładnie umyj. Natrzyj cały solą. Za pomocą ostrego noża natnij mięso wraz z błoną tak, aby powstała głęboka kieszeń.
Przygotuj farsz. Żółtka oddziel od białek. Bułkę zalej mlekiem i odstaw. Wątróbkę oczyść i przepuść przez maszynkę razem z odciśniętą bułką. Żółtka utrzyj z masłem. Nie przerywając dodawaj po łyżce wątróbki z bułką. Dodaj natkę i pianę z białek. Nadzienie włóż do kieszeni w mięsie. Zepnij wykałaczkami i zwiąż. Obłóż masłem i piecz przez 2 h w 200°C.Źródło: Takie jest życie