Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany mostek cielęcy"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Mostek cielęcy najlepiej przygotować dzień wcześniej. Mięso umyj, osusz, usuń ewentualne chrząstki i dobrze oprósz solą.
Natrzyj czosnkiem, dopraw pieprzem, zwiń w rulon, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na dobę (minimalnie mięso powinno poleżeć ok. 8 godzin). Po tym czasie wyjmij i rozwiń mięso, żeby nie było zimne.
Cebulę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki smalcu i usmaż na nim cebulę. Boczek drobno posiekaj, szynkę i ozorek pokrój w kostkę. Wszystko wraz z mieloną cielęciną dodaj do cebuli i wymieszaj.
Dodaj posiekaną pietruszkę, dopraw solą i pieprzem. Farsz rozłóż wzdłuż środka płata mięsa. Zwiń ciasno i obwiąż cienkim sznurkiem.
Dno brytfanny wysmaruj smalcem, włóż roladę i dolej trochę wody, by je przykryć. Piecz ok. 1,5 godziny, podlewając sosem spod pieczeni.
Zarumienione mięso wyjmij, rozsznuruj i pokrój na plastry. Podawaj z sałatką z pomidora i sałaty oraz np. ziemniakami.Źródło: Tele Tydzień