Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-01-2022
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne tortille z sosem z awokado, szybko, smacznie i na temat :-) Zapraszam serdecznie na film. Smacznego :-)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Zaczniemy od sosu :-) Dojrzałe awokado kroimy na pół i pozbywamy się pestki, następnie sam miąższ przekładamy do miseczki, następnie wlewamy cytrynę, jogurt grecki, wrzucamy pokrojonego w drobną kostkę pomidora i 2 ząbki czosnku drobno posiekane, dodajemy zioła prowansalskie, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sos gotowy !!! Następnie mocno rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju rzepakowego, i wrzucamy do niej grubo pokrojone pieczarki, smażymy aż nabiorą brązowego koloru, następnie wrzucamy mięso mielone, mieszamy cały czas aby nie porobiły się większe grudki. Gdy mięso już się podsmażyło dodajemy czosnek, tymianek i paprykę jalapeno, koncentrat pomidorowy, mieszamy dokładnie. Na sam koniec dorzucamy cebulę pokrojona w piórka i grubo pokrojona paprykę zieloną, fasolę i kukurydzę, solimy do smaku. Farsz gotowy !!!
Ostatni etap :-) Rozkładamy tortille na blacie, na każdą sypiemy starty ser, dodajemy z patelni mięso z warzywami, następnie dorzucamy 1 łyżkę stołową sosu z awokado i zawijamy tortillę, na początku boki do środka i delikatnie zwijamy jak krokiety. Następnie rozgrzewamy grill elektryczny lub patelnię grillową i nakładamy tortillę, delikatnie smarujemy masłem, grillujemy z każdej strony aby kształtem przypominały kwadrat. Gotowe :-) Smacznego !!!